16 de juny 2021

Astronauta edetà

Tot, o quasi tot, vol temps i també paciència... i en algunes ocasions molta (però que moltíssima) paciència. D'aquesta manera, diuen, que es fan la majoria de les coses ben fetes...

A Llíria el primer aparell mecànic per a transportar persones d'un nivell inferior a un altre de superior (i a l'inrevés) d'un edifici el posaren quasi cent vint anys després que el primer al planeta, cap als principis dels setanta del segle passat.


I en descobrir-lo, les xiquetes i els xiquets del poble al·lucinàvem barbaritats, com si estiguérem en la fira de Sant Miquel. Entràvem furtivament a la finca i sols donant-li a un botó anàvem amunt i a baix, de pis en pis, dins d'una xicoteta càpsula, i pensàvem que érem com els astronautes anant cap a la lluna... 


...i ens creiem ser Armstrong, Aldrin i Collins a l'Apollo 11 aquell juliol del 69, tot gaudint plenament de l'experiència... i sense parlar de l'oratge com fa la gent allí dins hui en dia!!!

Era (i és) un edifici del carrer del Clarí de Llíria que mira de cara al carrer que acabava al Molí de l'Om...

...a la meitat del segle XIX, pel 1857, a Nova York l'inventor Elisha Otis instal·lava el primer ascensor del món a l'edifici 488 de l'avinguda Broadway... i a l'actual Edeta, a la Ciutat de la Música, a la capital del Camp de Túria, aquesta modernor l'estrenarem al darrer quart del XX, el 1972, al carrer metge Miquel Pérez 13.

El que déiem a l'inici, amb paciència i resignació, tot arriba... i tant!!!!@vicentgalduf

(Aquest article originalment es va publicar als blogs de “Vilaweb”: des d'ací accedireu a ell)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada