01 de juny 2021

Documental "Resistir és véncer. Patrimoni bèl·lic de Llíria"

La gravació d'aquest documental va estar una activitat que recorde de manera especial.

Va ser un període ben interessant, de descobrir un món per a mi, poc conegut, l'audiovisual.

Havia col·laborat en diversos vídeos, inclús en programes de televisió, però mai a cap amb aquestes característiques; ni de duració ni d'objectius.

Un dels aspectes més interessants va ser el de la diversitat de col·laboradors.


Vaig poder aprendre i gaudir dels coneixements d'arqueòlegs, historiadors,  gent coneixedora del patrimoni bèl·lic, d'investigadors de la repressió franquista, a alguns dels quals vaig tenir el plaer d'entrevistar.

El resultat final estigué un treball ben digne, on es varen assolir els objectius marcats; aportar una visió diversa del període històric què vàrem treballar, des de Llíria i el seu patrimoni, però sense perdre la visió general; parlarem de refugis, de trinxeres, de nius de metralladores i altres punts de resistència, també, però de la vida i la lluita a la rereguarda.

Tot ha quedat plasmat en aquests 50 minuts, molt intensos, que han esdevingut una eina ben útil per a conéixer un període de la història de Llíria que ha estat massa anys ocult, per por, però també per la ignorància induïda de les noves generacions.

Manuel Sànchez Vidagany


Este documental dóna a conèixer un dels patrimonis més desconeguts de Llíria alhora que aporta llum sobre la manera en què es va viure la Guerra Civil a la ciutat.

Direcció: Cristina Vergara Sequeiro

Producció de Faules Produccions, La Veu de Llíria i l'Ajuntament de Llíria


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada