05 de setembre 2021

Les Atzavares: el barranc fronterer entre Llíria i Benaguasil

Podcast del web amb la participació de Manolo Sànchez, Joan Domínguez i Josema de Miguel.

Accedir a l'Episodi 1:

+ Ací des de Anchor FM

+ Ací des de Spotify

+ Ací des de Breaker

+ Ací des d' iVoox

+ Ací des de Google Podcasts


També podeu accedir al Podcast pel nostre canal de YouTube:

Amb el pas del temps, el territori de l'antiga ciutat romana d'Edeta donà pas a la creació de noves viles repartides dins de l'àmbit edetà. Un d'aquests nous nuclis de població va ser, ja en època musulmana, el castell amb la vila de Benaguasil, que sorgí sobre una antiga vil·la romana de l'entorn d'Edeta. En algun moment es degué assenyalar un límit entre tots dos nuclis urbans, un límit que coincideix en gran part amb un barranquet denominat "barranquet de Llíria" o "barranquet de Benaguasil" segons es mire des de Benaguasil o des de Llíria, respectivament. Però també ha tingut altres noms, com ara el sorprenent "barranc de les Atzavares" que el savi llirià Josep Duran documenta ja el 1602

Manolo Sánchez i Joan Domínguez, coordinats per la periodista Josema de Miguel, raonen i repassen per damunt damunt diverses qüestions relacionades amb aquest barranquet.

joan bell-llocAl web lliriaplantesipatrimoni.info complementem el nostre projecte divulgatiu del Camp de Túria amb aquesta incursió al món dels podcasts amb l'objectiu d'una periodicitat, com a mínim, mensual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada